Πρόσφατες ανακοινώσεις

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η ημερίδα Εικαστικών που  διοργάνωσε η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε, το Τμήμα Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και το Εθνογραφικό Μουσείο «Γιώργης Μελίκης».

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Μελίκη, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου, είχε θέμα «Η χαρακτική ως εικαστική έκφραση και οι εφαρμογές της» και έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης χαρακτικής της Βάσως Κατράκη που παρουσιάζεται το διάστημα αυτό στο Εθνογραφικό Μουσείο Μελίκης.

Την ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία της Ημαθίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Νομού, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης και προλόγισε ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδρυτής του ομώνυμου Εθνογραφικού Μουσείου κ. Γιώργης Μελίκης. Εισηγήσεις παρουσίασαν οι καθηγητές του ΑΠΘ κ.κ. Ξενής Σαχίνης και Μανόλης Γιανναδάκης, ενώ για τη ζωή και το έργο της μεγάλης χαράκτριας Βάσως Κατράκη μίλησε η κόρη της κα Μαριάννα Κατράκη.  

Για την παιδαγωγική αξία των Εικαστικών στο σχολείο μίλησαν ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Φώτης Κουτσουπιάς και ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος.

Στο τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Εθνογραφικό Μουσείο όπου τους ξενάγησε ο κ. Γιώργης Μελίκης.