ΚΠΕ

Σεμινάρια ΚΠΕ 2017-2018

-Η συμβολή των βοτανικών κήπων στην εκπαίδευση για την αειφορία

Το ΚΠΕ Ποροΐων σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αρναίας και το ΚΠΕ Κιλκίς διοργανώνουν διήμερο θεματικό σεμινάριο, με τίτλο: «Η συμβολή των βοτανικών κήπων στην εκπαίδευση για την αειφορία». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018, στις Πρέσπες.  Για δηλώσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές διαδρομές στη λεκάνη απορροής των Πρεσπών

Το ΚΠΕ Μελίτης Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας, συνδιοργανώνουν διήμερο θεματικό σεμινάριο, με τίτλο: «Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές διαδρομές στη λεκάνη απορροής των Πρεσπών». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018, στις Πρέσπες.  Για δηλώσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.

Βιοποικιλότητα και Εκπαίδευση για την Αειφορία

Το ΚΠΕ Καστοριάς σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Γρεβενών και Φιλιππιάδας, διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018, στην έδρα του ΚΠΕ Καστοριάς. Για δηλώσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

Κλιματική αλλαγή. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το ΚΠΕ Νάουσας σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της  Greenpeace διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αξιοποιήσετε τον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/PtMFL0qBzFGsFYKP2 έως την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018. 

Αειφορικές διαδρομές του μεταξιού

Το ΚΠΕ Σουφλίου διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο, από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Σουλφίου. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

– Αρχιτεκτονική και Παιδί

Το ΚΠΕ Νάουσας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στο ΚΠΕ Νάουσας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αξιοποιήσετε τον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/lx6fZMsqsSHmoEyt1 μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

-Η Κλιματική αλλαγή είναι εδώ

Τα ΚΠΕ Κιλκίς, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και ΚΠΕ Ποροϊων διοργανώνουν μονοήμερο σεμινάριο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 9:30 – 15:00, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κιλκίς. Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο http://bit.ly/AitisiGiaSeminario έως την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

– Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τα ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, ΚΠΕ Κιλκίς και ΚΠΕ Ποροϊων διοργανώνουν μονοήμερο σεμινάριο, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, από τις 9:00 έως τις 15:00, στο ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αξιοποιήσετε τον σύνδεσμο https://tinyurl.com/KPE-Dikaiomata μέχρι τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Τοπικότητα και αειφορία: Το παράδειγμα των αρωματικών φυτών και βοτάνων

Το ΚΠΕ Κρεστένων, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας», προγραμματίζει την υλοποίηση τριήμερου θεματικού σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

– Η γειτονιά της Μπαρμπούτας στη Βέροια

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το ΚΠΕ Νάουσας και θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Δεκεμβρίου 2017, στη Βέροια. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.

-Κάθε σχολείο, ένας ευεργετικός αρωματόκηπος

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, στο ΚΠΕ Κιλκίς, από τις 9:30 έως τις 14:00. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για τη συμμετοχή τους, μέχρι την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στο https://goo.gl/forms/jnqT9ng78Y6nvcV63

-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κινηματογράφος

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22-11-2017, από τις 17.00 έως τις 21:00, στο ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για τη συμμετοχή τους, μέχρι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/kpecinema

-Αειφορική διαχείριση του βιοφυσικού και ανθρωπογενούς οικοσυστήματος ελαιώνα. Η περίπτωση της Άμφισσας-Δελφικό τοπίο

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, στο ΚΠΕ Άμφισσας, και αφορά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ελιά».

Λίμνες και Ποτάμια στις άκρες της Β. Ελλάδας – Προστασία και Αξιοποίηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017, στο ΚΠΕ Σουφλίου. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. 

Η αειφορική διαχείριση απορριμμάτων στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, στη Μαθητική Εστία Αρναίας. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017. 

Η αειφορική χρήση του νερού στην αρχαιότητα: ‘Το αόρατο νερό’ στην αρχαία πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση». Θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Φιλίππων και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καβάλας. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017. 

Ο θαυμαστός κόσμος των μανιταριών στον βιότοπο του Βερμίου

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Γεωργία και Περιβάλλον». Θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017, στη Νάουσα και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ και ΔΔΕ Ημαθίας. Για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας: Ηλεκτρονική αποστολή αίτησης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Επισκέψεις σε ΚΠΕ για το σχ. έτος 2017-2018

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2017-2018.

  1. Βασική προϋπόθεση για την επίσκεψη σε Κ.Π.Ε. είναι η υλοποίηση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018.
  2. Κάθε εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για να επισκεφτεί με την τάξη του δύο Κ.Π.Ε., ένα Κ.Π.Ε. εντός και ένα εκτός εμβέλειας. Τα Κ.Π.Ε. εντός εμβέλειας για τη Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας, είναι τα εξής: ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, ΚΠΕ Αρναίας, ΚΠΕ Βελβεντού, ΚΠΕ Γρεβενών – Ζιάκα, ΚΠΕ Έδεσσας, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού, ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου, ΚΠΕ Καστοριάς, ΚΠΕ Κιλκίς, ΚΠΕ Νάουσας, ΚΠΕ Ποροΐων, ΚΠΕ Σουφλίου.
  3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, μέχρι την Τρίτη 5-12-2017, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση grschdr@dipe.ima.sch.gr
  4. Συμπληρωματικά, παρακαλούνται όσες σχολικές μονάδες έχουν κάνει αίτηση για ένταξη σε Εθνικό Θεματικό Δίκτυο των Κ.Π.Ε. ή παραμένουν ενταγμένα από το προηγούμενο σχολικό έτος να ενημερώσουν σχετικά την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
  5. ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΚΠΕ

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΠΕ

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 200064/Δ2/23/11/2016 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους και μέχρι την έγκριση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, μπορούν να επισκέπτονται τα Κ.Π.Ε. για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικές μονάδες της Περιφέρειας τους και κατά προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία  ανήκει το Κ.Π.Ε.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των σχολικών μονάδων της ΔΠΕ Ημαθίας θα πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Σχολικών Δραστηριοτήτων grschdr@dipe.ima.sch.gr

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Ποροΐων – Αιτήσεις έως τις 10/10/2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού – Αιτήσεις έως τις 22/9/2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Νάουσας

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Αν. ΟλύμπουΑιτήσεις έως τις 22/9/2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ ΚιλκίςΑιτήσεις έως τις 2/10/2017

Σεμινάρια Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2016-2017

ΚΠΕ Παρανεστίου, Αρναίας, Βελβεντού-Σιάτιστας, Μελίτης Φλώρινας και Νάουσας – Υπαίθρια Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Επιθυμία ή αναγκαιότητα;

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 έως και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Οι εκπαιδευτικοί της ΔΠΕ Ημαθίας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο, να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr), έως την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

ΚΠΕ Κιλκίς – Μελετώντας υγροτόπους στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία:Η περίπτωση της λίμνης Δοϊράνης

Το ΚΠΕ Κιλκίς, με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, διοργανώνει μονοήμερο θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο:

«Μελετώντας υγροτόπους στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία: Η περίπτωση της λίμνης Δοϊράνης».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, από τις 9:30 έως τις 16:00, στο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης, τον παραλίμνιο χώρο της και στο δάσος «Χίλια Δέντρα».

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/OyBzTukEAJKJrizC3

Το Κ.Π.Ε. Κιλκίς θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης στο πεδίο όλων των συμμετεχόντων.

ΚΠΕ Νάουσας – Ανάδειξη και αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς ως μοχλός ανάπτυξης

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2017, στο ΚΠΕ Νάουσας. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr 

ΚΠΕ Ανωγείων και ΚΠΕ Κρεστένων – Σχεδιάζοντας Προγράμματα Π.Ε. με θέμα: Το οικολογικό αποτύπωμα των προϊόντων ως υλικός και άυλος πολιτισμός

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2017, στο ΚΠΕ Ανωγείων. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr 

ΚΠΕ Νάουσας – Ημερίδα – εργαστήριο «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σημερινό σχολείο»

Η Ημερίδα – εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, από τις 16:00΄ έως τις 20:30΄, στη Βέροια. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr

Για τον χώρο διεξαγωγής της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά από το Κ.Π.Ε. Νάουσας.

ΚΠΕ Ποροΐων – Θεματικός Τουρισμός και Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1 Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο ΚΠΕ Ποροΐων. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr 

ΚΠΕ Καστοριάς – Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1 Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο ΚΠΕ Καστοριάς. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr 

ΚΠΕ Σουφλίου-Αειφορικές διαδρομές του μεταξιού

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Μαρτίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Σουφλίου. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr 

ΚΠΕ Γρεβενών-Περιβαλλοντικές και Αναπτυξιακές Διαστάσεις των Προϊόντων της Γρεβενιώτικης γης

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2016, στο ΚΠΕ Γρεβενών. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr 

ΚΠΕ Βιστωνίδας – Εφαρμογές του orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016, στην Ξάνθη. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως και τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr

ΚΠΕ Νάουσας – Το ποτάμι μας: Διδακτικές πρακτικές για την εκπαίδευση για την αειφορία

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2016, στη Νάουσα. Αιτήσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς της ΔΠΕ Ημαθίας έως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το σεμινάριο του ΚΠΕ Νάουσας μέχρι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με πρωταγωνιστές τα φυτά

Το Κ.Π.Ε. Νάουσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων) διοργανώνουν σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με πρωταγωνιστές τα φυτά».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Π.Ε. Νάουσας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, από τις 9:00 έως τις 15:00.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει προτάσεις υλοποίησης δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικές με τα φυτά και θα αποτελείται από βιωματικά εργαστήρια και παρουσιάσεις ολοκληρωμένων δράσεων. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Νάουσας και των Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Ημαθίας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο να συμπληρώσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 την ηλεκτρονική αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο https://goo.gl/forms/GkBO8hJJGvNiVAkd2

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ΚΠΕ 2016-2017

Σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017 επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Βασική προϋπόθεση για την επίσκεψη σε Κ.Π.Ε. είναι η υλοποίηση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017.
  2. Κάθε εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για να επισκεφτεί με την τάξη του δύο Κ.Π.Ε., ένα Κ.Π.Ε. εντός και ένα εκτός εμβέλειας. Τα Κ.Π.Ε. εντός εμβέλειας για τη Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας, είναι τα εξής:
1 ΚΠΕ Ζιάκα – Γρεβενών (Γρεβενά) kpe-ziaka.gr
2 ΚΠΕ Καστοριάς (Καστοριά) kpe-kastor.kas.sch.gr
3 ΚΠΕ Βελβεντού – Σιάτιστας  (Κοζάνη) kpe-velvent.koz.sch.gr
4 ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου (Πιερία) www.kpeanol.gr
5 ΚΠΕ Έδεσσας – Γιαννιτσών (Πέλλα) kpe-edess.pel.sch.gr
6 ΚΠΕ Νάουσας kpenaousas.gr
7 ΚΠΕ Κιλκίς (Κιλκίς) www.kpekilkis.gr
8 ΚΠΕ Αρναίας (Χαλκιδική) www.kpe-arnaias.gr
9 ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού – Βερτίσκου (Θεσσαλονίκη) www.kpe-thess.gr
10 ΚΠΕ Ποροΐων (Σέρρες) kpe-poroion.gr
11 ΚΠΕ Σουφλίου (Έβρος) www.kpesoufliou.gr
12 ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου (Λέσβος) www.kpeevergetoula.gr
  1. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων), αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση grschdr@dipe.ima.sch.gr, μέχρι την Παρασκευή 2-12-2016.
  2. Συμπληρωματικά, παρακαλούνται όσες σχολικές μονάδες έχουν κάνει αίτηση για ένταξη σε Εθνικό Θεματικό Δίκτυο των Κ.Π.Ε. ή παραμένουν ενταγμένα από το προηγούμενο σχολικό έτος να ενημερώσουν σχετικά την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ΚΠΕ 2016-2017

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ο δρόμος του ξινόμαυρου Νάουσας»

Το ΚΠΕ Νάουσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σχολικές Δραστηριότητες), οργανώνει Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Ο δρόμος του ξινόμαυρου της Νάουσας».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, από τις 15:00 έως τις 18:00, στο χώρο του συνεταιριστικού οινοποιείου ΒΑΕΝΙ και στόχος της είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τη διαδικασία οινοποίησης.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Νάουσας και στην ιστοσελίδα των Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας. Η συμμετοχή δηλώνεται τηλεφωνικά στο ΚΠΕ Νάουσας (στο τηλ. 2332025111) και ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση arapitsa@otenet.gr

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι η Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Σεμινάριο Π.Ε. στο ΚΠΕ Σουφλίου

Το Κ.Π.Ε. Σουφλίου διοργανώνει τριήμερο θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Β΄επιπέδου), με θέμα: «Διαδρομές στον Έβρο ποταμό. Η διαχρονική αξία του ποταμού στην αειφορία και το περιβάλλον».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται άμεσα με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Πηγές», που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Σουφλίου.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους (βλ. συνημμένο αρχείο) στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (στην ηλεκτρονική διεύθυνση grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Σεμινάριο ΠΕ στο ΚΠΕ Σουφλίου

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σεμινάριο Π.Ε. στο ΚΠΕ Καστοριάς

Το Κ.Π.Ε. Καστοριάς διοργανώνει τριήμερο θεματικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (β΄επιπέδου), με θέμα«Βιοποικιλότητα – Ανθρώπινες Κοινωνίες & Ευημερία».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται άμεσα με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Καστοριάς.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους (βλ. συνημμένο αρχείο) στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (στην ηλεκτρονική διεύθυνση grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Σεμινάριο ΠΕ στο ΚΠΕ Καστοριάς

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΠΕ Καστοριάς

Σεμινάριο Π.Ε. στο ΚΠΕ Ποροΐων

Τα Κ.Π.Ε. Ποροΐων, Κιλκίς και Καρπενησίου συνδιοργανώνουν με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. και Δ.Ε. Σερρών, επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Οι δρόμοι των λιμνών και των ειδών».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Ποροΐων.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους (βλ. συνημμένο αρχείο) στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.

Πρόσκληση ΚΠΕ Ποροΐων

Αίτησης Συμμετοχής