Εκδηλώσεις

Σεμινάριο «Ελεύθερος χρόνος και παιδί»

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργανώνουν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών και εφήβων, με θέμα:

«Ελεύθερος Χρόνος και Παιδί«.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, από τις 9:30΄ έως τις 14:30΄. 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου στην παιδική και εφηβική ηλικία και θα προταθούν τρόποι και κατευθύνσεις  για τη δημιουργική αξιοποίησή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του σεμιναρίου καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εισηγήσεων και των εργαστηρίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου www.freetimeseminar.wordpress.com

Για δηλώσεις συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο http://goo.gl/forms/Yb6PQkBamj

 

https://freetimeseminar.wordpress.com/

 

Συμμετοχή στη δράση Let’s Do it Greece

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συμμετέχει μαζί με τον Δήμο Βέροιας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βέροιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στην υλοποίηση της περιβαλλοντικής δράσης: «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015». Σκοπός της δράσης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού και περιβάλλοντος.

Η δράση «Εβδομάδα εθελοντισμού ‘Let’s do it Greece’», θα υλοποιηθεί κατά την εβδομάδα 20-26 Απριλίου 2015. Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ημέρα της πανελλαδικής διεξαγωγής της καμπάνιας ‘Let’s do it Greece’΄, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στη Βέροια, «Γιορτή Ανακύκλωσης», στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βέροιας (δείτε το δελτίο τύπου Let’s do it Greece 2015).

Ενδεικτικά, οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετέχουν με τους παρακάτω τρόπους: Οργάνωση εθελοντικού καθαρισμού των αυλών και των τάξεων ή κάποιου άλλου χώρου, αισθητική βελτίωση του σχολικού χώρου, φύτευση σχολικών αυλών, οργάνωση δράσεων κινητοποίησης όλων των μαθητών και των συλλόγων γονέων σχετικά με την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση ή τη συλλογή τηγανέλαιων, δημιουργία εργαστηρίου κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, έκθεση φωτογραφιών ή αφισών περιβαλλοντικού περιεχομένου, παρουσίαση σχετικού θεατρικού δρώμενου ή τραγουδιού κ.λ.π. (Δείτε αναλυτικά στο ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στην «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015» ή/και στην τελική «Γιορτή Ανακύκλωσης», μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, προκειμένου να γίνει έγκαιρος συντονισμός των δράσεων και να παρασχεθεί η κατάλληλη υποστήριξη, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Έγκριση Υλοποίησης της Δράσης

 

Η αρχαιολογία πάει σινεμά

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας οργανώνουν εβδομάδα προβολής ταινιών, με θέμα:

«Η αρχαιολογία πάει σινεμά».

Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν ξεχωρίσει και βραβευτεί στις Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου.

Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε πρωί, από τη Δευτέρα 2 έως το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8, Βέροια), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (τηλ. 2331024494, κ. Ασπασία Τασιοπούλου, κ. Φιφή Τριανταφυλλίδου), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27-2-2015. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ενημερωτικό-Η αρχαιολογία πάει σινεμά

Προβολή παιδικών γαλλικών ταινιών

Στο πλαίσιο της 9ης εβδομάδας γαλλικού κινηματογράφου, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας «ταξιδεύουν» τον γαλλικό κινηματογράφο σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιούν προβολές ταινιών σε όλες τις πόλεις.

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ05 και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας οργανώνουν την προβολή τριών παιδικών γαλλικών ταινιών (Le tableau, Couleur de peau : miel, Le jour des corneilles) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8, Βέροια).

Η προβολή των ταινιών θα γίνει από τη Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 11 Απριλίου, τις πρωινές ώρες, με ελεύθερη είσοδο. Οι επιλεγμένες ταινίες είναι στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια/ες από τις ταινίες παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (Έφη Αντωνιάδου, 2331024588), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.

Πρόγραμμα ταινιών

Διαγωνισμός σκιάχτρου

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, με θέμα: «Our nature is art. Let’s share it», στο πλαίσιο της υλοποίησης Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Δημιουργία, συντήρηση λαχανόκηπου στην αυλή», και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σχολικές Δραστηριότητες), προσκαλεί τις σχολικές μονάδες της Ημαθίας να συμμετέχουν σε Διαγωνισμό Εικαστικής Κατασκευής, με θέμα:

«Το σκιάχτρο».

Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν απλά, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά και να δημιουργήσουν το δικό τους σκιάχτρο – σύμβολο της ευφορίας της γης, αντικείμενο της λαϊκής τέχνης και φαντασίας αλλά και σύμβολο του ‘εξορκισμού των φόβων’.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να κατασκευάσουν με απλά, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά ένα σκιάχτρο σε ανθρώπινες διαστάσεις (ύψους 1,70 μ.) ακολουθώντας τα χρώματα, τη δομή και τη μορφή των «παραδοσιακών» σκιάχτρων. Το κάθε έργο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε βάση και να συνοδεύεται από καρτελάκι, στο οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς τα ονοματεπώνυμα των δημιουργών, η τάξη και το σχολείο τους. Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (κος Κατσαβός Δημήτριος, 2331097278).

Το σύνολο των παραγόμενων έργων θα εκτεθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Βέροιας, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου (ο τόπος και ο χρόνος θα προσδιοριστούν με επόμενο έγγραφο). Οι επισκέπτες της έκθεσης (μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων σχολείων στο πρόγραμμα Comenius) θα κληθούν να ψηφίσουν το καλύτερο έργο. Το νικητήριο σχολείο θα παραλάβει τιμητικό έπαθλο ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (τηλεφωνικά στο 2331024588 ή ηλεκτρονικά στο grschdr@dipe.ima.sch.gr), μέχρι την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014.

 

Θεατρική παράσταση: Η φάρμα του διαδικτύου

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, με τη στήριξη του Saferinternet.gr -Εθνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου- και της Google, φιλοξενούν την παιδική θεατρική παράσταση: «Η Φάρμα του Διαδικτύου». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στις 17:30, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς και
έχει στόχο να ενημερώσει για τα οφέλη του Διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά και η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στη Σοφία Τσινάρη. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μικαέλα Ζούστη.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος πανελλήνιας εκστρατείας σε 10 ελληνικές πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καθιέρωση Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Εγκύκλιος Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα: «100 χρόνια ελεύθερη Ημαθία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 18:15, στο «Παύλειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας (Τζαμί).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (στο πεδίο των Πολιτιστικών Θεμάτων), τα οποία υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ημαθίας.

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές γύρισαν πίσω στο χρόνο, προσεγγίζοντας βιωματικά την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής: Διάβασαν τις ιστορίες και τα παραμύθια του τόπου, άκουσαν τις μουσικές του, φόρεσαν παραδοσιακές στολές και χόρεψαν τους χορούς του, περπάτησαν στα σοκάκια, επισκέφτηκαν εκκλησίες, μουσεία και σημαντικά κτίρια. Μελετώντας το παρελθόν της περιοχής, είδαν κριτικά το παρόν και άντλησαν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάχυση της προσπάθειας, των μεθόδων και των μηνυμάτων των συγκεκριμένων προγραμμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Η συμμετοχή όλων μας θα τιμήσει το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα και να αγαπήσουμε την περιοχή μας.

Έκθεση Βυζαντινών Εικόνων στο Δ.Σ. Αγ. Βαρβάρας

Το ΔΣ Αγ. Βαρβάρας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα: «Ο Μυστικός κόσμος των Βυζαντινών εικόνων – Κατασκευή εικόνων», διοργάνωσε έκθεση Βυζαντινών Εικόνων στο χώρο του σχολείου. Η έκθεση θα λειτουργήσει τις πρωινές ώρες και από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 τα απογεύματα, καθημερινά από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

 

Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης

«Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Βέροιας – Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνουν Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας. Οι εκδηλώσεις, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 17, 18 και 19 Απριλίου 2013, ως εξής:

  • Την Τετάρτη 17 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 13:30, στην πλατεία Καπετανίδη, στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής και στο προαύλιο του 10ου ΔΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα αλληλεγγύης, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες,
  • την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέα (Εβραίικα), από τις 10:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, θα τραγουδήσουν, θα οργανώσουν αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια,
  • την Παρασκευή 19 Απριλίου, στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 11:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν και θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα στηθούν καλάθια συλλογής τροφίμων από το Δήμο Βέροιας, στα οποία οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. λάδι, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι) προκειμένου να συνδράμουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Προσκαλούμε τις Σχολικές μονάδες και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 1ου, 2ου, 5ου, 8ου, 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων και να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στα καλάθια συλλογής τροφίμων του Δήμου Βέροιας.