Ημερολόγιο νέων

Ιουνίου 2022
ΔΤΤΠΠΣΚ
«Ιουν  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Μαθητική παράσταση:Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο θέατρο της Μίεζας

Την Κυριακή 14-6-2015 και ώρα 20:00 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλάτανου Αρχάγγελου παρουσίασαν την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι». Σημαντική παράμετρος είναι ότι η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο Μίεζας. Ήταν η πρώτη εκδήλωση-παράσταση μετά από 17 αιώνες σιγής. Το ιστορικό αυτό θέατρο ξαναζωντάνεψε με την παρουσία πλήθος θεατών και από τη μαγική και εντυπωσιακή εμφάνιση των λιλιπούτειων πρωταγωνιστών.

 

Ειδικό Σχολείο Βέροιας- Ημερίδα Αυτισμού

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ότι οι παρουσιάσεις των εισηγητών της Ημερίδας υπάρχουν σε μορφή Powerpoint στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Έχουν επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τα  Links για τα Video των παρουσιάσεων.

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας στο Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ

Ένα γλυκό ταξίδι  στο κόσμο της σοκολάτας απόλαυσαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας,κατά την επίσκεψη τους στο Εργοστάσιο Σοκολάτας της ΔΕΘ στο Περίπτερο 1,στις 12-2-2015,στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και μερικών γονέων,είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο που κατασκευάστηκε για το Εργοστάσιο Σοκολάτας και περιείχε μια εκπαιδευτική,ψυχαγωγική και ενημερωτική περιήγηση γύρω από τη σοκολάτα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ενημέρωση και γνωριμία με την πρώτη ύλη της σοκολάτας,το κακαόδεντρο,όπου υπήρχε προσομοίωση ενός χώρου,ως ζούγκλα τροπικών κλιμάτων,που ευδοκιμεί το δέντρο και στη συνέχεια δραστηριότητες ενημερωτικές και εκπαιδευτικές για την  ιστορική προέλευση της σοκολάτας,τον τρόπο παρασκευής και παραγωγής της.

Επίσης οι μαθητές μας συμμετείχαν στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες,που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι,πέρασαν από το σοκολατένιο καταρράκτη και δοκίμασαν την σοκολάτα σε πολλές εκδοχές.

Όλοι οι μαθητές ευχαριστημένοι από την επίσκεψη αυτή γνώρισαν βιωματικά και μ’ έναν ιδιαίτερα επιμελημένο τρόπο,την πιο αγαπημένη γευστική απόλαυση,την σοκολάτα,παίρνοντας συμβολικά δώρα μαζί τους.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την ιδέα και την πολύ ωραία πραγμάτωσή  της,να τους ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία  και βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους για την ευγένεια και την ζεστασιά με την οποία μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν.

Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας με ομάδες μαθητών επισκέφθηκαν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη στις 27 Ιανουαρίου και στις 5 Φεβρουαρίου.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες,τις δυνατότητες και τις εκπαιδευτικές Δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της και στο Ενυδρείο. Παράλληλα παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην προβολή δύο παραμυθιών. Τα παραμύθια ήταν ο «Τρυφεράκανθος» και το «Χρυσόψαρό μου» με θέματα την διαφορετικότητα και την διαχείριση κοινωνικο-συναισθηματικών καταστάσεων. Έπειτα δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές.

Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για την ευαισθησία,την φιλοξενία και την καθοδήγηση και ιδιαίτερα τις κυρίες Τρανταφυλλίδου και Φωτιάδου.

1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου:Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με μεγάλη συμμετοχή των γονέων των μαθητών και παρουσία του Διευθυντή ΠΕ Ημαθίας κ. Δ. Διαμαντόπουλου και της Σχολικής Συμβούλου-συγγραφέα Ελισάβετ Τάρη,ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» που υλοποίησαν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου. Continue reading 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου:Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

 Το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου- Ο ρόλος των γονέων και του σχολείου» Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  28 Ιανουαρίου  2015, ώρα  6.00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου. Continue reading Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ &ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Ώρα 18:00μμ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ο Αυτισμός και οι διαταραχές του Αυτιστικού  φάσματος είναι από τις ισχυρότερες προκλήσεις στην Ειδική Αγωγή.

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας με αφορμή:

  • Τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών με αυτισμό και ΔΑΦ τόσο στην Ειδική Αγωγή όσο και στην τυπική εκπαίδευση.
  • Την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης για τα ζητήματα του αυτισμού,των εκπαιδευτικών,των γονέων και της κοινωνίας.
  • Τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπισή του.

Πραγματοποιεί ημερίδα,την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015,στις 18:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας με θέμα:

Αυτισμός  -  Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Οικογένεια,στο Σχολείο,στην Κοινωνία. Συν+ εργασία……»  με στόχους:

  • Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση οικογενειών,εκπαιδευτικών και κοινού για την διαταραχή του αυτισμού.
  • Την κατανόηση των επιπέδων εκδήλωσης του αυτισμού.
  • Την αποσαφήνιση του εκπαιδευτικού πλαισίου παρέμβασης
  • Την αναγκαιότητα επισήμανσης της συνεργασίας των τριών κύριων συστημάτων:οικογένειας- σχολείου και κοινωνικού περιβάλλοντος.
  • Την ανταλλαγή απόψεων,προτάσεων και την ανατροφοδότηση όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τον αυτισμό.

Ομιλητές

  1. Δομές εκπαίδευσης παιδιών με ΔΑΦ,

Πηλείδου Κων/να  - Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής

2. Πρακτικές οδηγίες εκπαίδευσης στην οικογένεια,

Αθανασοπούλου Λίλιαν – Παιδοψυχίατρος,Eπιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ-Υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Τμήματος Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης

3. Πρακτικές οδηγίες εκπαίδευσης στο σχολείο,

Αρμένου Αθηνά   - Ειδική Παιδαγωγός,Σχολείο Ειδικής αγωγής Βέροιας

4. Πρακτικές οδηγίες εκπαίδευσης στην κοινωνικοποίηση,

Αναγνώστου Ειρήνη – Ψυχολόγος PhD,Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

 

 

 

 

Δωρεά 1000 ευρώ της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας

Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου σε μια ζεστή εκδήλωση στο σχολείο μας,επιδόθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Ελένη Στεφανάκη επιταγή 1000 ευρώ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του σχολείου.

Την επιταγή παρέδωσε ο κ. Νίκος Γκόγκος  Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακός- Νηρέας Βέροιας. Η πρόεδρος και ο Διευθυντής του σχολείου αφού ευχαρίστησαν τον κ. Γκόγκο του επέδωσαν ένα Αναμνηστικό Δίπλωμα.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης πριν τις γιορτές εξέφρασε την επιθυμία του να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό για κοινωνικούς σκοπούς και μέσω του Δικτύου των Σχολών του Ολυμπιακού ζήτησε να γίνουν προτάσεις φορέων που θα τύχουν αυτής της βοήθειας.

Έτσι η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακός-Νηρέας Βέροιας πρότεινε το Σχολείο Ειδικής Αγωγής,μια πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή. Τη Δευτέρα το μεσημέρι λοιπόν τα παιδιά οι δάσκαλοι και γονείς του σχολείου υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία νεαρών παικτών της Σχολής της Βέροιας με επικεφαλή τον κ. Νίκο Γκόγκο.

Στην συνέχεια οι μικροί ποδοσφαιριστές της Σχολής του Ολυμπιακού-Νηρέας Βέροιας ξεναγήθηκαν στους πανέμορφους ειδικά διαρρυθμισμένους χώρους διδασκαλίας και εκπαίδευσης,ενώ με την συνοδεία κιθάρας είπαν τον ύμνο του Ολυμπιακού. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε μικρή δεξίωση που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

 

Τα παιδιά οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστούν θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,τον Νηρέα Βέροιας και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ι. Σαφαρίκα- Ι. Μπαρμπαρούση για την μεγάλη τους προσφορά. Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή,για εμάς είναι μία σημαντική βοήθεια για να συνεχίσουμε το έργο του σχολείου. Ελπίζουμε σε μία συνεργασία και στο μέλλον. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπο της αθλητικής μας κοινωνίας και αποτελούν παράδειγμα.

 

       Για τον Σύλλογο                                                                         Για το σχολείο

          Η πρόεδρος                                                                              Ο Διευθυντής

 

     Ελένη Στεφανάκη                                                                               Αντώνης Τσιόγκας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την Παρασκευή 19-12-2014 πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου παρουσία του Πατέρα Καλλίνικου  εκπρόσωπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη,του Αντιδημάρχου κ. Κορωνά Θεόφιλου εκπρόσωπου του Δημάρχου,του Προέδρου της Ενιαίας σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Κουλουριώτη Διονύση,της εκπροσώπου του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κας Πανταζή,του εκπροσώπου του Στρατηγού διοικητή της Ι Ταξιαρχίας ,του Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μακαρατζή και των γονέων των παιδιών.

Τα παιδιά παρουσίασαν από την σειρά βιβλίων «Ιστορίες για τους 12 μήνες» της  Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου Λότης και το βιβλίο με τίτλο «Ο χρόνος γυρίζει» δύο δραματοποιήσεις των «Παιχνιδιών του Φλεβάρη» και «των Δώρων του Δεκέμβρη» με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αγάπη και ευχήθηκαν σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2015. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές της ΣΤ1 και ΣΤ2 του 8ου Δημοτικού σχολείου που τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια υπό την καθοδήγηση της Μουσικού του Σχολείου. Η προσπάθεια όλων των  παιδιών  συγκίνησε τους παρευρισκόμενους και το ζεστό τους χειροκρότημα έδωσε δύναμη σε όλους μας για την συνέχιση  της προσπάθειας και του έργου του σχολείου.

Δράσεις του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας

Επίσκεψη στο «Δάσος των Χριστουγέννων» στο Φράγμα Αλιάκμονα

Σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον και με την φροντίδα τόσο της υπεύθυνης κ. Τέτας Κιζγκιδέλη όσο και του προσωπικού τα παιδιά επισκέφθηκαν το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη όπου έκαναν διάφορες κατασκευές καθώς και το σπίτι του Αϊ Βασίλη όπου βγήκαν φωτογραφίες. Περπάτησαν στα περίπτερα και ξεκουράστηκαν στο Café όπου τους προσφέρθηκε σάντουιτς και χυμός.

Τα παιδιά οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τη Διεύθυνση και το προσωπικό του «Δάσους των Χριστουγέννων» για την φιλοξενία και τις στιγμές χαράς και παιχνιδιού.

Παρακολούθηση της Θεατρικής Παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας  «Σχολή για Κλόουν».

Την Τρίτη 16-12-2014 όλο το σχολείο παρακολούθησε την Θεατρική Παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας  «Σχολή για Κλόουν». Την ιδιαίτερα ωραία παράσταση παρακολούθησαν επίσης παιδιά του Ειδικού σχολείου Αλεξάνδρειας,του ΕΕΕΕΚ Βέροιας και Αλεξάνδρειας. Θέλουμε να συγχαρούμε τους συντελεστές της παράστασης και να τους ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση.