Νέα - ανακοινώσεις myschool

 • Καταχώριση στοιχείων στο Π.Σ. myschool για το σχολικό έτος 2022-23 +

  Ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) myschool σε καθημερινή βάση, ζητά το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο,προκειμένου να αποτυπώνεται η λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας αλλά και κάθε εκπαιδευτικής δομής (ΠΔΕ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης/ΚΕΔΑΣΥ).

  Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Γενικές οδηγίες

 • Ανάθεση μαθητών στην επόμενη σχολική βαθμίδα +

  Ανάθεση μαθητών στην επόμενη σχολική βαθμίδα (από Νηπιαγωγείο σε Δημοτικό και από Δημοτικό σε Γυμνάσιο)

  Κάνοντας είσοδο στο MYSCHOOL παρατηρούμε ότι το προεπιλεγμένο έτος είναι το 2022-2023.

  Για να κάνουμε την ανάθεση των μαθητών, επιστρέφουμε στο σχολικό έτος 2021-2022.

  Η διαδικασία έχει ως εξής:

  Σε πρώτο στάδιο η κατώτερη βαθμίδα δηλώνει τα παιδιά στο Δημοτικό ή στο Γυμνάσιο όπου θα φοιτήσουν. Κατόπιν η ανώτερη βαθμίδα μπαίνει στο σύστημα και κάνει αποδοχή του αιτήματος.

  Στη συνέχεια πηγαίνουμε ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
  Επιλέγουμε τα ονόματα των μαθητών.
  Για να βρούμε το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο που θέλουμε, πληκτρολογούμε τον επταψήφιο κωδικό του ή γράφουμε 4 τουλάχιστον χαρακτήρες από το όνομα της περιοχής όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη σχολική μονάδα. (Αν πληκτρολογώντας το όνομα της περιοχής δεν εμφανίζονται σχολικές μονάδες, δοκιμάστε να γράψετε περισσότερους από 4 χαρακτήρες).
  Θα εμφανιστεί μια λίστα με τα Δημοτικά και Γυμνάσια της περιοχής αυτής. Επιλέγουμε το σχολείο που θέλουμε, πατάμε ΑΝΑΘΕΣΗ και μετά ΟΚ. Αν κάναμε λάθος και θέλουμε να ακυρώσουμε, τσεκάρουμε τα ονόματα που πρέπει και πατάμε ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ. Κάντε άφοβα δοκιμή με ένα παιδί για να δείτε πώς λειτουργεί. Μπορείτε να ακυρώσετε όσες φορές θέλετε.

   Όταν ολοκληρώσουμε, θα πρέπει δίπλα στο όνομα του κάθε μαθητή να εμφανίζεται το Δημοτικό ή Γυμνάσιο όπου θα φοιτήσει. Μόλις η σχολική μονάδα προορισμού αποδεχτεί τα παιδιά, τα ονόματά τους θα χαθούν από τον πίνακα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από μερικές μέρες θα πρέπει, αν όλα γίνουν όπως πρέπει, ο πίνακας να είναι άδειος. Προς επιβεβαίωση, μπορούμε να ελέγξουμε το ιστορικό εγγραφών του κάθε μαθητή (κλικ στο γρανάζι του – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ). Θα πρέπει να τον δούμε στο νέο του σχολείο για το σχολικό έτος 2022-23.
  Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι ο μαθητής να είναι κατανεμημένος σε κάποιο τμήμα. Διαφορετικά, το σχολείο προορισμού δε θα τον βλέπει.

 • Οδηγός Αναβαθμισμένου Προγράμματος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου για το 2022- 2023 +

  Πατήστε στο εικονίδιο για να κατεβάσετε το οδηγό pdf

 • Διαβαθμισμένη είσοδος εκπαιδευτικών +

  Το ΠΣ myschool υποστηρίζει την Είσοδο Διαβαθμισμένου Βαθμού Πρόσβασης για περισσότερους από ένα (1) Χρήστες στην ίδια σχολική μονάδα.

  Συγκεκριμένα, οι νέοι Χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης Βαθμολογιών και Απουσιών σε Μαθητές Τμημάτων, στα οποία έχουν οριστεί ως Υπεύθυνοι Τμήματος.

  Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο pdf

 • Kαταχώριση στατιστικών στοιχείων μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (EEA) +

  Οδηγός για την καταχώριση στατιστικών στοιχείων μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ) που φοιτούν στο γενικό σχολείο

  Ενημέρωση του ΠΣ mySchool σε καθημερινή βάση όταν υφίστανται μεταβολές (στο πλήθος μαθητών που λαμβάνουν υποστήριξη, σε νέες γνωματεύσεις/εγκρίσεις).

  pdf

Δημοτικά

 • Αποδοχή μαθητών από προηγούμενη βαθμίδα +

  Εφόσον έχουν γίνει, απο το Νηπιαγωγείο, σωστά οι ενέργειες ανάθεσης μαθητών σε επόμενη βαθμίδα, θα πρέπει να κάνετε δεκτά τα αιτήματα των Νηπιαγωγείων.

  Καταρχήν αλλάζουμε σχολικό έτος ή επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο 2022-2023.

  Πηγαίνουμε ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

  Στο κελί επάνω δεξιά κάνουμε κλικ και επιλέγουμε το Νηπιαγωγείο που μας στέλνει παιδιά. Στον πίνακα που βρίσκεται από κάτω επιλέγουμε τη γραμμή ΝΗΠΙΑ. Αν δεν εμφανιστούν μαθητές, συνεχίζουμε στη γραμμή ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ. Μόλις εμφανιστούν τα ονόματά τους, τα επιλέγουμε, συμπληρώνουμε τον αριθμό μητρώου και πατάμε ΑΠΟΔΟΧΗ. Τα παιδιά αυτά ανήκουν πλέον στο δυναμικό του σχολείου μας

Νηπιαγωγεία